Szinező - Szinező

Színes kerámiák

zold talak 9x 

A legtöbben hozzászoktunk ahhoz, hogy szép tiszta, fehér tányérból eszünk, és ebben kínáljuk ételeinket. A porcelán eredeti fehér színe is hozzájárult ehhez a szokáshoz, de a fehér szín tisztaságot sugárzó mivolta is. A fehér jó háttér mindenféle színű ételnek, a sötétekkel szép kontrasztot mutat, a világos színű ételeket nem nyomja el. Mégis... nincs kedvünk néha egy kicsit a színekkel is megbolondítani az étkezéseinket?

A gyerekeken túl mi, felnőttek is szívesen játszunk időnként az étellel. Olyan jó dolog először csak a sárga kukoricát kienni a salátából, nézni, ahogy a curry vagy pirospaprika hirtelen megváltoztatja az ételek színét, vagy figyelni, ahogy borozgatás közben lassan mindenkinek megfogja a száját a vörösbor. Tavasszal már mindenki úgy várja a sok friss, élénk zöld, sárga és piros színű zöldségeket, majd nyáron  szívesen faljuk a fényes piros epret, cseresznyét és dinnyét. Az egészségünk mellett a lelkünknek is jót tesz, igaz? Télen ez úgy hiányzik.

 

cherries-green-plate

 

De nem csak az ételeket hívhatjuk segítségül, ha szeretnénk egy kicsit feldobni az étkezéseket. Válasszunk színes tányérokat, edényeket! A színek, melyekkel körülvesszük magunkat, hatnak a lelkiállapotunkra, a hangulatunkra.

 

plate with fruits

 

A zölddel frissességet hozhatunk a mindennapokba. A frissesség mellett biztonságot áraszt, így jó indítója lehet egy kihívásokkal teli napnak. Ha sárgászöld tányért választunk, jókedvvel, melegséggel, nyíltsággal töltődünk fel evés közben. Ha a kékeszöld irányába megyünk el, nyugalmat és békességet kaphatunk a színtől. Válasszunk ilyen színt a tányérunknak vagy csészénknek, ha barátokkal, családtagokkal eszünk, és meghittséget, akár gyengédséget szeretnénk a társaságba hozni.

Ha kedvetek van, hívjátok segítségül az alkotás folyamatát is a feltöltődéshez, és fessetek Ti magatok zöld kerámiákat!

Jó étvágyat a zöld finomságokhoz, és a színes ételekhez zöld tányérban!

Erdős Ági

www.madebyyou.hu