Stílusok levendulára - Szinező

Stílusok levendulára

lila styleFél évvel ezelőtt megkértek, hogy tervezzem meg a belsőjét egy nagyon különleges koncepciójú üzletnek. Egy helynek, amit nyugodtan nevzhetünk a levendula rajongók menyországának. Egy olyan üzlet megnyitását tervezték, ahol minden, ami kapható, a levendulához kapcsolódik.

 

Legyen szó kozmetikumokról, különleges kulináris termékekről, lekvárokról, szörpökről, csokoládéról, vagy éppen konyhai textil- és porcelán kiegészítőkről.... …és persze a friss, megnyugtató levenduláról és az abból áradó mámorító illatról.

 

A helyszín adott volt: Budapesten, a VI. kerületben, a Paulay Ede utcában egy aprócska (35 nm2) galériás üzlet. Az üzlet eladótere a földszinten kapott helyet, míg a galériában több munkaállomással, egy irodát kellett kialakítani.

 

lila _0

 

A munka kezdetén két stíluskollázzsal indult a tervezési folyamat. Egy (hozzám nagyon is közel álló) nőies, romantikus, kicsit provence-i, kicsit elegánsabb vonallal, és egy teljesen új irányból megfogott, letisztult, modern, urbanista, minimál stíluskoncepcióval. A budapesti levendula üzletre ajánlott két stílus versenyéből végül a minimál, modern koncepció került ki nyertesen.

 

Stíluskoncepció 1.

 

lila _1

 

Stíluskoncepció 2.

 

lila _2

 

A 'győzelem' nem tartott sokáig, hiszen alig hogy elkészült a modern Levendulárium, annak sikerén felbuzdulva gyorsan nyitottak egy újabb levendula üzletet Balatonfüreden is, ahol viszont már a számomra oly kedves, romantikus, nőies, vintage stílust kellett megvalósítani. Itt fehérre és lilára festett, régi, vintage bútorok adják a bolt berendezésének alapját, amit rengeteg csipke, fodor, masni és egyéb feminin kiegészítő díszít és tesz abszolút nőiessé. Személyes kedvencem a papírvirágokból álló falborítás, ami egy nem túl dekoratív, piros csempézett falat rejt. De muszáj megemlíteni a képkeretként funkcionáló hajlított kredenc ajtókat is, amik gyönyörű színfoltként jelennek meg az enteriőrben. 

 

Levendulárium 1.

 

lila _1_2

 

Levendulárium 2.

 

lila _2_2

 

A kérdésre viszont, hogy melyik üzlet a szebb, nem tudnék válaszolni. Szerintem az a legjobb, ha mindenki maga dönti el, hogy melyik áll közelebb a szívéhez!

 

Projekt: Levendulárium 1-2.

Megbízó: Magyar Provence http://www.facebook.com/magyarprovence

Helyszín(ek): 1. 1064 Budapest, Paulay Ede u. 8.;   2.  Balatonfüred, Csokonai u. 1.

 

Tóth Boglárka

Enteriőrtervező

www.boglarkavera.com

 

Kép források: Pinterest, Red Bench Vintage, Vintage Rose Brocante, We Heart It, Google,

Írj nekünk!

 1. Neved*
  Kérlek adj meg nevet!
 2. Telefonszámod*
  Kérlek add meg a telefonszámod!
 3. E-mail címed*
  Kérlek add meg az e-mail címed!
 4. Melyik szolgáltatásunk felől érdeklődsz?
  Kérlek válassz!
 5. Ide írd a kérdésedet:*
  Kérlek írd le a kérdésedet!
 6. Ellenőrző karakterek*
  Ellenőrző karakterek
    ÚjratöltÍrd be kérlek az ellenőrző karaktereket