Aranykorunk - Szinező

Aranykorunk

arany 0Az arany minden korban az előkelőség, a hatalom és a gazdagság szimbóluma volt…Azt hiszem bizton állíthatjuk, hogy ez a mai napig így is van. Az idők során azonban az arany a királyi udvarokból szép lassan beköltözött a hétköznapi emberek életébe is.

 

Bár leginkább csak ékszerként viseljük, egyre többször megjelenik öltözékünkben - gondoljunk csak egy aranyszínű cipőre vagy egy arany flitterekkel díszített ruhára - és mindennapi életünk más területein is.

 

arany 4

 

A lakberendezéssel sincs ez másképp. Néhány évvel ezelőtt az arany teljesen elárasztotta a lakberendezés szinte minden aspektusát: tapétákon, textileken, bútorokon, kiegészítőkön, …szinte mindenhol megjelent. Sötétlilával és feketével kombinálva uralta a magán és közösségi tereket egyaránt. Azonban ez a trend, amilyen gyorsan jött, (szerencsére) :) olyan gyorsan el is tűnt néhány év leforgása alatt. Maradt viszont helyette az enteriőrökben egy sokkal visszafogottabb, nemesebb, melegséget, biztonságot és nyugalmat sugalló arany. Ma az arany egyáltlán nem domináns, nem akar uralkodni a térben, sokkal inkább csak az utolsó simítást végzi el… megcsillantja az értéket és az maradandóságot, amit egy-egy tárgy vagy bútor képvisel.

 

arany 3

 

Természetesen, ahogy a legtöbb erőteljes szín vagy anyag, úgy az aranynak is sokszor túlzottan hangsúlyos szerepe van egy-egy helységben. Ha nem szeretnénk, hogy azt érezzük, hogy egy elvarázsolt kastélyban lakunk, akkor mindenképp óvatosan bánjunk ezzel a színnel. Nagyon finom és elegáns hatást lehet elérni néhány apró arany tárgy elhelyezésével, egy gyönyörű aranyszínűre festett kristály csillárral vagy ha a modernebb stílus kedvelői vagyunk, akkor egy tetőtől talpig arany flitterekkel kirakott párna a tökéletes választás. Találjuk meg a számunkra megfelelő összhangot, és ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több! *bár én ezt szinte sosem állítom, sokkal inkább: 'olyan nincs, hogy túl sok' :) - azt gondolom, hogy az arany esetében ez mégiscsak helytálló.

 

arany 2

 

A legújabb trendeknek megfelelően válasszuk az ún. rózsaszín-aranyat, és párosítsuk minél több fehérrel és természetes fa felületekkel. Rendkívül üdítő, hideg, ami egyben meleg és otthonos érzetet fog kelteni lakásunkban. Az északi országokban az arany, már jó ideje nemcsak karácsony környékén díszíti a lakásokat. Ha azonban még nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a szín nekünk való, …hamarosan itt a karácsony, remek alkalom a kipróbálásra. Ki tudja, lehet hogy nem is kell elpakolni az arany dekoráció egy részét az ünnepek után.

 

arany 1

 

Tóth Boglárka

Enteriőrtervező

www.boglarkavera.com

 

 

Kép források: Better Decorating Bible; H&M; Houzz; Luxist; Martha Stewart; Whimsical World of Laura Bird; Coco & Kelley; Design Crisis; Electric Revisited; Oh Hello Friend; Fabolous Fifi; Pretty Stuff; Rare Device; Referans; Pinterest; Flickr;

Írj nekünk!

 1. Neved*
  Kérlek adj meg nevet!
 2. Telefonszámod*
  Kérlek add meg a telefonszámod!
 3. E-mail címed*
  Kérlek add meg az e-mail címed!
 4. Melyik szolgáltatásunk felől érdeklődsz?
  Kérlek válassz!
 5. Ide írd a kérdésedet:*
  Kérlek írd le a kérdésedet!
 6. Ellenőrző karakterek*
  Ellenőrző karakterek
    ÚjratöltÍrd be kérlek az ellenőrző karaktereket