Gyógyítás vörössel - Szinező

Gyógyítás vörössel

 

root chakraA vörös a szenvedély, a szexualitás, az erő és a bátorság színe, de jelképezi az agressziót és a pusztulást is. A vérkeringésre, nemi szervekre fokozott hatással van. Emeli a pulzust és a vérnyomást, serkenti a vérkeringést. Stresszes, magas vérnyomásban szenvedők kerüljék!

 

 

 

 

 

 

Közvetlen hatást gyakorol a vesékre, mellékvesére és a gerincre. Támogatja a méregtelenítést. Megszünteti a kisebb ödémákat, nyirokkeringési pangásokat. Stimulálja az idegrendszert. Érzékennyé és kifinomulttá teszi érzékszerveinket. Erősíti a szexualitást. Mellékvesére gyakorolt hatásának köszönhetően emelkedik az adrenalin szint. Kifejezetten jó, alacsony vérnyomás esetén. Hiperaktív személyeknél kerülendő!

 

A gyökércsakra, Muladhara színe a vörös. Ez a csakra felel a biztonságért és az önfenntartásért. Irányítja a lábat, lábszárat, gerincet, csontokat, fogakat, körmöket (tehát a „szilárd”részeket). Idetartozik még a vastagbél, végbél, prosztata, vér. Fő mirigye a mellékvese. Ha ennek a csakrának gátolt vagy gyenge az energiája, akkor ezeken a területeken problémáink adódhatnak. Ilyen lehet a székrekedés, aranyér, különböző bélproblémák, prosztatabetegségek stb.

Érzelmi síkon labilissá, nyugtalanná, bánthatóvá válhatunk.

 

 gyoker csakra1

 

 

Használjuk a vörös színt az öltözködésben bátran, ha úgy érezzük, szükség van a harmonizálására. Jó hatással vannak a drágakövek is, például a rubin, vörös korall, hematit, gránát. Történelmünk során mindig fontos szimbólum volt et a szín. A régmúltban a halottak mellé vörös port tettek. A görögök halotti leplének is ez volt a színe, de a rómaiaknál a menyasszony fátyla vörös volt. A későbbi időkben a szenvedés, a bűn, a vezeklés, az áldozat és az engesztelés színe lett.

 

rubin

 

 

Dr. Hajda Veronika

Fitoterapeuta

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Képek forrása: Pinterest

Írj nekünk!

 1. Neved*
  Kérlek adj meg nevet!
 2. Telefonszámod*
  Kérlek add meg a telefonszámod!
 3. E-mail címed*
  Kérlek add meg az e-mail címed!
 4. Melyik szolgáltatásunk felől érdeklődsz?
  Kérlek válassz!
 5. Ide írd a kérdésedet:*
  Kérlek írd le a kérdésedet!
 6. Ellenőrző karakterek*
  Ellenőrző karakterek
    ÚjratöltÍrd be kérlek az ellenőrző karaktereket