Lady in Red - Szinező

Lady in Red

ladyred3 3A piros/vörös színnel kapcsolatban több dologra is lehet asszociálni, ugyanakkor, ha azt a piros színt egy Nő viseli, biztosan mindenkiben erős érzelmi hatást vált ki. A piros színt tudni kell ‘kezelni’, akár ruhaként, kiegészítőként, vagy egy enteriőr részeként is jelenik meg.

 

A piros/vörös viszonylatról néhány szóban annyit, hogy a vörös szót eredetileg arra használták, ami vértől volt piros, tehát véres. Csak később változott jelentése a maira, a piros szinonimájára.   A piros világos árnyalatai a szexualitást, szenvedélyt, az érzékenységet, csábítást, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugallnak.  

 

Fotón is tudni kell használni a piros színt. Erőteljessége révén ‘visz mindent a fotón’. A kevesebb, több elmélet alapján, egy jól célzott piros kiegészítő jobban mutathat a képen, mint egy erőteljes piros ruha. Persze fontos, hogy a ruha-kiegészítő-model összefüggéssel mit szeretnénk közvetíteni a fotón a külvilág felé. Az sem mindegy, hogy milyen színű háttérrel, milyen világítással, természetes fényt vagy fehér fényű stúdió vakut használunk a fotózásához.

 

ladyred3 1

 

A piros ruhás képeken a modellt egyik kedvenc ruhájában fotóztam, felrúgva minden előbb említett konvenciót. Piros, ruhában, piros kiegészítővel, és nem utolsó sorban piros körömlakkot viselve. Mégis, a fehér háttér, az erős megvilágítás, a lány szőkesége, világos bőre  ellensúlyozta a piros töménységét, és ezáltal finom, nőies, mégsem hivalkodó képek születettek. 

 

ladyred3 2

 

Grossmann Gabi

Fotográfus

www.gabygrossmann.com

Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Cest-moi-gabygrossmann-photography-/168329193217736

Írj nekünk!

 1. Neved*
  Kérlek adj meg nevet!
 2. Telefonszámod*
  Kérlek add meg a telefonszámod!
 3. E-mail címed*
  Kérlek add meg az e-mail címed!
 4. Melyik szolgáltatásunk felől érdeklődsz?
  Kérlek válassz!
 5. Ide írd a kérdésedet:*
  Kérlek írd le a kérdésedet!
 6. Ellenőrző karakterek*
  Ellenőrző karakterek
    ÚjratöltÍrd be kérlek az ellenőrző karaktereket